De ce Noul Testament are 27 de carti canonice?


bibli3Cine a hotarat care carti sa faca parte din canonul biblic si care nu?

Cand si unde s-a definitivat canonul biblic?
Cine a triat Cartile Adevarate de cele false (gen Evanghelia dupa Maria Magdalena), cine si ce motiv a avut sa hotarasca un canon in ceea ce priveste Biblia?

Cumva Scriptura a cazut din cer, si inainte ca ea sa atinga pamantul a fost prinsa de inventatorii sectelor si aratata multimii?

Ramane sa cercetam!

Cand vine vorba de Noul Testament, bezmeticii inventatori ai sectelor asa zis crestine si-l insusesc abuziv. Ba mai mult, au falsificat continutul in functie de doctrina si interes.

Practic si-au facut o Biblie ce justifica parazitismul lor.

Liderii sectelor isi inseala deliberat prozelitii, lasand sa se inteleaga ca ce contine astazi canonul Noul Testament dar si al Vechiul Testament, inca de la moartea Apostolilor era deasupra oricarei dispute. Aceeasi lideri sectari, in ticalosia lor, mint cu nerusinare cireada de gura casca dispusa sa asculte bazaconiile lor.

In vremurile Bisericii Primare existau câteva duzini, probabil câteva sute de scrieri creştine care se vroiau canonice , dar care, în cele din urmă, au fost respinse de către Episcopii Bisericii si au fost excluse din canonul Noului Testament.

In primele sec existau mai multe carti ce se doreau apostolice.Pana în secolul 4 unele cartii din Noul Testament precum : Iacov,Evrei, Iuda, 2 Petru, 2 şi 3 Ioan, şi Apocalipsa erau încă larg dezbătute, fără decizia autoritară a unui sinod/conciliu bisericesc ulterior, noi ne-am îndoi chiar şi acum de autoritatea apostolică a cartilor amintite.

Nu putem avea incredere in canonului Noului Testament ,fără călăuzirea divină printr-un organ vizibil cum este o Biserică infailibilă.

Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.”(1 Tim .3,15)

Daca astazi avem Noul Testament in forma scrisa, se datoreaza episcopilor si preotilor din primele sec.

Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI ,ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său„. (Fapte  20,28)

Biserica este cea care pazeste si garanteaza Scriptura.

Biserica este stâlp si temelie a adevarului „(1 Timotei 3:15), daca „stâlpul” cade, întreg edificiul se prabuseste, inclusiv Scriptura!

Biblia nu pot fi despartita de Biserica.

Daca nu ne încredem în Biserica, atunci nu ne putem încrede în Biblie, care a fost scrisa, transmisa si pastrata de catre Biserica.

Biserica este cea care pazeste si garanteaza Scriptura.

Adevarul este ca aceeasi Biserica care ne-a lasat canonul Noului Testament, aceeasi Biserica care ne-a lasat Crezul si învatatura clara despre Sfânta Treime si natura lui Hristos, este Biserica care folosea icoane, care avea episcopi si patriarhi, si care cinstea Sfintii si pe Fecioara Maria.

Cum poate un neoprotestant accepta autoritatea Noului Testament daca respinge Traditia Bisericii care ne-a dat canonul Noului Testament?

Daca acei episcopi din secolul patru erau „idolatrii” pentru ca acceptau icoanele, de ce sa acceptam canonul Noului Testament pe care ei l-au stabilit?

Daca Episcopii din primele sec au gresit acceptand icoanele, de ce nu au gresit si cand au spus ce carti sa faca parte din biblie si ce carti sa nu faca parte?

Adica a lucrat Duhul Sfant prin ei sau nu?

Episcopii care au stabilit ce carti sa faca parte din biblie si ce carti sa nu faca parte, au stabilit si alte lucruri, pe parcursul celor 7 sinoade ecumenice.Noi acceptam ca Duhul Sfant a lucrat prin ei la TOATE aceste sinoade, si TOATE hotararile luate sunt insuflate de Duhul Sfant.

Biblia este un document divino-uman prin excelenta!

Biblia a fost scrisa de oamenii Sfinti ai lui Dumnezeu sub inspiratia Duhului Sfant .”Ca nu voi sunteti care vorbiti, ci Duhul Tatalui vostru este care graieste intru voi” (Matei 10, 20).

Biblia nu a cazut din vazduh, si daca nu avem încredere în modalitatile prin care ni s-a dat, cum putem afirma ca avem o credinta bine întemeiata?

Reclame

Despre mihailandrei

"Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu."(I Tim 1,15)
Acest articol a fost publicat în adventism, biblie, Biserica, biserica ,crestin,ortodox, cruce,biblie,sectant,eretic,, nationalism, penticostal ,evanghelic,evanghelizare, rugul aprins, sabat, teologie, vesnicie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

68 de răspunsuri la De ce Noul Testament are 27 de carti canonice?

  1. Varahiil zice:

    Pari destul de familiarizat. Sa inteleg ca esti client vechi?

  2. Varahiil zice:

    Dealtfel, nici nu m-ar mira, la asa „guru intelept” ca Lentzika White (si ea familiarizata cu saturnienii, camasa de fortza si alte tratamente specifice). Probabil tine de specificul sectei, fara parafa cum c-ati vizitat locasuri de genul, nu va primesc aia la secta…

  3. mircea943 zice:

    A republicat asta pe Titlu sit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.